Images

Direniş

Yerkürenin sıcağını hissediyorum, Magmanın hareketini için için kaynaması yenilenmek, değişmek için yeryüzüne doğru ilerleyişini. Kraterin oluşumu ve çıkan kızgın gazların yeryüzünü kaplamasını görüş alanının yetersizliği korku ve endişeye düşürüyor insanı. Değişime, bilinmeyene direniş öfkeye ve bildiğini sandığına kendinden olmadığına inandığına karşı saldırıya geçiriyor. Herkes bildiğinin doğruladığının algısıyla hareket içinde, ya da durmakta.
Atmosferin basıncına karşı magmanın yeryüzüne doğru fışkırması ve yüzlerce etkileşim ve zaman sonucu oluşuyor toprak. İnsan olmak, basıncı, direnişi ve beraberinde birçok faktörü gerektiriyor. Baskı insanın içindekini çıkarmasına neden oluyor, çıkardığıyla ne kadar insan olduğunu sergiliyor. Kaos bilinmezi de beraberinde getiriyor, çatlayan toprak ayırıyor yerküreyi ve kızgın magma yeni kürecikler oluşturuyor. Magma bir denizin içine doğru yol alırsa, yeni adacıklar oluşuyormuş biliyor musunuz? Bu satırlarda benim direnişim herhalde, önce Lodosa sonra ülkemdeki karmaşaya neden olan insanlara, bir türlü gidemedik Ada’ya. Yazılarımızı tamamlayıp göndermediğimiz için de olabilir Ada kabul etmiyor bizi tamamlanın diyor belki de. Denizi aşmak gerekiyor varmak için, dalgalar ulaştırır mı bilinmez. 
Gezi olayları benim görsel imde polise karşı kitap okuyan gençler olarak başlamıştı. Sonrası toz duman, haksızlıklara karşı direniş, yalan yanlış karmaşa kutuplaşma görmek istemediklerim, güzelliklerde var oluşan birlik beraberlik çoğalmasını istediklerim. Yirmi iki gün sonra gördüklerim polisin kordona aldığı bir park, o günlerin isyanı, İstiklal boyunca duvar yazıları olmuştu. Okutma-yanlara karşı, yazmışlardı. Kalemin kağıda karşı direnci sonucu oluşmaz mı yazı?
Nurten Yurt

0 yorum :