Images

SEN NE İSTERSEN O SUN (8)

Mesaj bir saat önce gelmişti telefona ve yaklaşık on dakikadır klavyenin başında oturuyordu. Kararını değiştirmesine neden olan bir telefon görüşmesiydi sadece. Defile için görüştüğü eski modellerden Fiona'nın hamile olduğunu öğrenmesi. Onu kutlamıştı, kutlamasına da, bir türlü işlere verememişti kendini bir daha. Öğleden sonra da kalan işleri Brian'ın başına yıkıp çıkmış, saatlerce yürümüştü sokaklarda ta ki oyunun saatini bildiren mesaj gelene kadar. O an oyuna devam etmeye karar vermişti, oyunda olsa o hissi bir kez daha yaşamak istemişti. Midesindeki sesleri duyunca yemek yemeyi unuttuğunu hatırladı, kalkamazdı bilgisayarın başından. Bu kez oyuna ilk o başlayacaktı, anne olmak, oyun da olsa doğurmak o hissi tatmak istiyordu.

Oscar, bütün geceyi uykusuz geçirmiş, sabaha karşı uykuya dalmıştı ancak. Erken saatteki randevuları olmasa büroya gelmeyi bile düşünmezdi. Gün boyunca huzursuzluğu sürmüş, verimsizliği borsaya'da yansımıştı. Kelimenin tam anlamıyla berbat bir gündü, müşterilerinden bir kaçına, ekonominin çift dipli resesyona girmesi ve Euro bölgesinin borç krizi nedeniyle oluşan yüzde beşlik düşüşü açıklaması gerekmişti. Midesinden boğazına doğru yükselen ekşimeyi duyduğunda, en kısa zamanda işini tasfiye etmeyi düşündü her zamanki gibi. Bir an evvel eve gidip oyuna başlamak istiyordu, dün geceki kahrolası kumdan mezardan, uykusuz geceden ve berbat günden sonra dolar milyarderi bir şeyh olmayı hak etmişti doğrusu da. Oyuna ilk giren olmayı becerebilirse. Gerçi oyunda başına ne geleceği de belli olmazdı, dün gece oyunu kazanmıştı kazanmasına, kum fırtınasında hayatta kalabilmek için kumdan bir mezara girmişti.
Bütün günü kaşınarak geçirmişti, kahrolası alerjisi yine başlamıştı. Tina ders notlarını almak için bilgisayarın çıktısıyla uğraşıyordu, finallere bir hafta kalmıştı. Alerjinin hiçte zamanı değil diye düşündü, birazdan oyun başlayacaktı. Yılan evet ya yılan dikenlerine takılı kaldığında hissettikleri, gerçi fırtına çıktığında o dallarından vazgeçmişti ya. Yok artık bütün gün sadece gece oynadığı bir oyunda hissettikleri için kaşınıp durmuş olamazdı.

Arkası yarın.. 





0 yorum :