Images

Gel Etme!


  Usta gel etme! Yanmaktasın. Siyaseti zamanın ateşten kor tutmak elinde. Yandıkça alazını etrafına sıçratıp yakmaktasın. Tez küle dönüp rüzgârla savrulmadıkça, dahi o külün içindeki kor la yol almadıkça yanmaktasın. Kitaptan önce kitap var ve dahi sayfalar. Kendi sayfanı bulup okumadıkça zarardasın yazdıkça öncesi var yazılan, anlam dahi an. An da okuduğunla anlamlanan. Zamanın metinleri, alfabeleri farklı ve dahi onlarla anlamlanan harfler, sürekli yer değiştirdikçe değişen anlamlar saklı. Silinmez yazılan ve dahi zaman yaksan da ardında kalan duman kapladıkça zihinleri arşın titrediği an toz dumana karışan şehir. İnsan ille de İnsan kalacak olan.

  Şehirler insanın aynasıdır. Aynadaki akis pek darmaduman, zaman vahim el aman. Gel etme o mabudu tepeme dikme. Senden önce dikilmişi, bertaraf etmek belki amacın. Dur düşün, düşün okumak bunun için var ve dahi göz görmek için. Senin gördüğün başka, bir diğer gözün ki bambaşka. Harflerin değeri var unutma. Ve dahi La’ yı hatırla. Ne zaman ki bu şehirde birileri bir sözcük hatası altı ile altını karıştırdı ve dahi doğudaki güneş dahi şaştı. Mağaradaki nurun ruhuna, şamdanın mumu karıştı. Mumlar kendini bitirse de, güneşe vuruldu perde. Her perdeyi kaldırmaya kalkan, kendi perdesini ekledi. An unutma an ve dahi gelecek zaman, dünya karışmakta ortalık toz duman. Halk ille de halk kırk yıldan fazladır, secde ederken dikilene yanına sen diğerini ekleme.

   Zaman ah zaman harflerin susup, bir araya gelip cümle olmaktan korktuğu zaman. Rakamların çığlıklarıyla haykırdığı an. Susmaktaydım, şehir ah bu şehir yakarmakta. Usta seslendi Kahhar adıyla, duymadın, ya da okumadın. Şehir der ki sana Yahya’dan bir bak dikeceğin mabede ve dur düşün. Göğe yükselen minarelerle ve düşün ne etmektesin? Gelecek nesillere ne dikmektesin? Aynada ki aksi nedir bu resmin? Ey Usta söyle ne resmetmektesin? Harflerle rakamların yer değiştirdiği zamanın resmine itirazı var bu şehrin. Gir zamanın derununa Yahya’nın duvarına O ki bak ne demekte! Ben okudum ve dahi gördü gözüm, aynadan bana görünen aksi budur. Öyle söyledi demeden edemedim.

Nurten Yurt




0 yorum :