Images

Ödünç Yaşamlar



 Gündemin ve güneşin sıcaklığıyla nefes almakta zorlandığımız günlerde güzel bir gece yaşattığı için Ali Poyrazoğlu’na ve Kadıköy Belediyesine teşekkürler.

 Özgürlük Parkındaki Tiyatro Festivalindeydim. Ali Poyrazoğlu’nun "Ödünç Yaşamlar" adlı oyunu için oldukça bir kalabalık birikmişti. Sıranın uzunluğu, genç, yaşlı insanların arasında izlenimlerle pek bir keyifli geçti. Oyunlar saat dokuzda başlıyor, bir saat önceden gitmekte fayda var. Akşamın serinliği, havuzun şırıltısı, ağaçların ferahlığıyla Özgürlük Parkı her daim nefes alınacak yerlerden. Tiyatro festivali 17 Ağustosa kadar devam ediyor.

 Amfi Tiyatroya girdiğimde her yer dolmuş, sandalyelerini yanında getirenler boşlukları doldurmuştu. Kalan boşluktaki girişte dolduğunda kapılar kapandı. Poyrazoğlu her zamanki neşesi ve enerjisiyle sahnedeydi. Tuluatın ustasından stand-up tek kişilik bir oyun. Oyunun konusu Poyrazoğlu’nun sahne yaşamında geçirdiği yıllar. Araya giren uyarlanmış gündem hicivleri güldürüyor seyirciyi.
 Sanatçılığa başlangıcı, hocalarını anlatışı, sadeliği ve Türk seyircisinin içtenliği izlenmeye değer. Türk Tiyatrosu nostaljisi, gerçekçiliğin kişiye kazandırdığı karşınızda. Bodrumdaki Amfi Tiyatrodaki Ay Çarpması bölümü muhteşemdi. Kuşağımın tiyatrocuları ve artık var olmayan tiyatro mekânları adına gençlerin özellikle izlemesini tavsiye ederim.
  Sanatın olduğu yerde barışı hissettiren, Festival varken savaşa gerek yok dedirttiren oyun. Her şeye rağmen güzel şeyler var şehirde ve her daim olacak.


Nurten Yurt

0 yorum :