Images

SEN NE İSTERSEN O SUN (1)

Maillerini gözden geçirirken dikkatini neden çekti bilinmez? Geçirdiği berbat günün etkisi olabilirdi, belkide sözcükler güzel gelmişti. Ne istersem o muyum? diyerek tıkladı. Açılan sayfanın göz alıcı renkleri içinde farklı bir boyutta sıralanmıştı sözcükler. Altında ki açıklamada kişiye özel farklı bir oyun denemesi olduğu, yedi kişi arasında, o gün belirlenen zamanda ve oyuna başlama sırası ile katılabilen bir oyundu. Oyuna ilk başlayan kişi an itibari ile ne olmak istediğini belirliyor, diğer oyuncular onun kurguladığı, olduğu karaktere kendince en uygun olanı seçiyorlardı. Süreyi oyuncular belirliyordu, olmak istediklerini oldukları anda sistem işliyor ve oyunu bitirerek oyun dışı kalıyorlardı. Her oyunda oyunun galibi ancak dört kişi oluyor, son üçe kalan kişi oyunu kaybetmiş sayılıyor ve günün oyunu sona eriyordu. Oyun meraklısı biri değildi, ilgisini çekmişti belki de oyun şartları, alttaki yanıp sönen oyuna dahil olan kişi dokuz hafta boyunca oyuna dahil olmak zorundadır. İbaresiydi. İstemsizce şartları okudum ve kabul ettim ibaresini tıklayıp, önünde açılan sayfaya baktı boş bir alan vardı. Ne olmak istiyorsun? ibaresi çıktı ve kayboldu. Ardından, Yaz! ibaresi geldi ve bir sayfa açıldı önünde açılan sayfa da yazılan yazıyı okumaya koyuldu.

Sahnedeki başrol oyuncusu Clano de Bergeracdır. Uzun burnu zamanının kıyafetleri ile iki yanından ağır bordo rengi kadife perdelerin olduğu büyük bir sahnede boş koltuklara baka kalmıştır.
Yazının hemen yanında oyunu başlatan kişinin Othello olduğunu okudu, Bergerac'ın yanına sahneye çıkarken ne olabilirim ki diye düşündü sadece bir an o sırada ekran da aynı yazı belirdi Sen ne istersen O sun! Kulisin perdesini açıp sahneye doğru adım atarken küçük bir spot onu takip ediyordu, ne işim var bu koca sahnede boş koltuklar ve bu garip adamın yanında diye ürkek adımlarla ilerliyordu. Bergerac'a yaklaşarak" merhaba" dediğinde, boş koltukların hemen yanındaki geçitten hızla inen Shakespear göründü, elinde beklediğinin aksine bir süpürge ve bezlerle dolu bir kova taşıyordu kırklı yaşlarını süren yorgun bir adamdı en öndeki koltuğa oturup derin bir nefes aldı.
Bergerac "Merhaba, sende kimsin" diye sorduğunda sahneye hızla fırlayan balerin onun cevap vermesini engelledi. Ustaca adımlarla çalmaya başlayan müziğe uygun figürler sergiliyordu, bacaklarının inceliği dokunsan kırılacak kristal hissi uyandırmıştı onda. Bergerac'a bakılırsa sorduğu soruyu unutmuş, meraklı bakışlarıyla tüm ilgisini sahnenin yeni gelen oyuncusuna yöneltmişti. Koltuklardan gelen sesle başını çevirdiğinde patlayan flaşların ışığıyla gözleri kamaştı. Işıkların körlüğü bittiğinde gözlerine inanamadı, Shakespear'ın ardındaki sırada oturan tüm ihtişamı meşhur kırmızı elbisesi şuh dudakları ile Marilyn Mmonreo'ydu. Yanı başında sürekli deklanşöre basan bir fotoğrafçı duruyordu. Marilyn ise onları izlemek yerine sürekli patlayan flaşların sarhoşluğun daydı. Bir an bu sahnede en uygunsuz kişi olduğunu düşünüyordu ki dehşetle sahneye fırlayan kaplanı gördü. Kaplan doğasına uygun hızıyla sahneye fırladı ve kalakaldı. Balerin müziğinden başka bir şey duymuyordu sahnede sadece o varmışcasına sanatını icra ediyordu. Bergerac onu izlerken donakalmıştı adeta, sahnedeki kaplanı görmedi bile, birden sahnedekiler ile seyircileri izlediği yeri fark ettiğinde evet diye haykırdı. Uçuyordu tiyatronun muhteşem tavanına, localara doğru yükseldiğini hissetti sevinçle Peter Pan dı O.
Uçmanın verdiği o muhteşem hisle ekranın üzerinde ışıldayan yazıyı okuyordu, bu günün kazananların dansınız. Yan tarafta ki oyuncular listesini taradı merakla, Othello' dan sonra, kendi ismini okudu, georgia, Luther King, Odette, Marilyn, Stear yazıyordu. Gerçekte kim olduklarını düşündü bir an aman ne fark eder ki sonuçta bir oyundu işte. Hala uçmanın verdiği sarhoşluğu devam ediyordu, kaybedenler kimdi acaba yada kaplanın kim olduğunu düşündü bir an? Marilyn gerçek Marilynmiydi? Othellonun, Bergerac olduğunu biliyordu sadece ve oyunu kaybettiğini. Star ve Marilyn de kaybedenler arasındaydı. Yan taraftaki uyarı ışığı yandığında ekrana gelen yazı onu ürküttü. " Yarın ki oyun için belirlenen zaman cep telefonunuza mesaj ile iletilecektir"


Arkası Yarın..

0 yorum :